Луганчанин Олексій Середа виборов срібло на міжнародному турнірі

Луганчанин Олексій Середа виборов срібло на міжнародному турнірі

17-річний Олексій Середа з Луганщини став срібним призером в індивідуальних стрибках з вишки з особистим рекордом на міжнародних турнірах - 518.30 бала.

Про це повідомило Управління молоді та спорту Луганської ОДА.

У китайському місті Сіань завершився Кубок світу зі стрибків у воду, який став першим міжнародним стартом для спортсменів.

У змаганнях взяли участь представники 13 країн. Від Луганської області синьо-жовті кольори захищали троє атлетів: Середа Олексій, Есман Соф’я та Колодій Олег.

Олексій Середа виборов срібло в індивідуальних стрибках з вишки, де за своє виконання отримав рекордну суму – 518.30 бали та бронзу у синхронних стрибках з вишки (395.01 бали) у парі з Кіріллом Болюхом (м.Київ)

За крок від нагороди завершили свій виступ Соф’я Есман та Ксенія Байло (м.Київ) (271.74 бали) у синхронних стрибках з вишки та 5-ми фінішували Олег Колодій та Данило Коновалов (Миколаївська область) (378.99 бали) у синхронних стрибках з трампліну.

Тепер спортсмени продовжать підготовку до основних стартів цього року, на яких будуть розіграні перші ліцензії на Олімпійські ігри-2024.

Наступний етап Кубка світу зі стрибків у воду пройде у канадському Монреалі з 5 по 7 травня.

Нагадаємо, сєвєродончанка посіла 1 місце на турнірі з тенісу в Німеччині.