Що буде, якщо не платити онлайн кредит у МФО?

зручно на iPay.ua

Мікропозики користуються великою популярністю. Це невеликі суми, які швидко закривають термінові фінансові потреби. Оформлення і зарахування грошей займає декілька хвилин. Від позичальників вимагають своєчасного погашення заборгованості. У інакшому випадку до неплатників застосовуються різноманітні санкції.

Які дії кредиторів у разі прострочення виплати?

Більшість компаній діють за приблизно однаковим алгоритмом:

  1. Найчастіше спочатку присилають смс з нагадуванням про необхідність платежу. Там вказують суму, нараховані проценти, можливі наслідки – текст залежить від конкретної установи.
  2. Зазвичай через 7 днів починаються дзвінки з відділу, що займається стягненням заборгованості. Колектори не завжди поводяться ввічливо, намагаючись тиснути на позичальника.
  3. МФО перепродає борг колекторській компанії. Якщо таке трапляється, дзвінки стають агресивнішими, а домовитися про реструктуризацію – важче. Про зміну кредитора позичальник інформується повідомленням на e-mail чи телефон.
  4. Звернення до суду – крайній метод, до якого вдаються мікрофінансові організації. За рішенням суду борг стягується примусово.

Дії позичальника, якщо накопичилися борги?

Онлайн-кредити видаються на короткий термін. Взявши суму в борг, потрібно вчасно її повернути. Якщо потрапили у скрутну ситуацію:

  1. У жодному разі не ховайтеся від кредиторів. Зміна мобільного номеру, ігнорування колекторів тільки погіршить ситуацію, призведе до збільшення штрафів та судового позову.
  2. Зверніться у МФО з описом проблеми для реструктуризації боргу. Компанія може піти на зустріч, подовживши термін виплати чи запропонувати інші шляхи розв’язання.
  3. Дізнайтеся про рефінансування. Суть вирішення в тому, щоб взяти одну велику позику на довший час. Цим методом не слід зловживати. У підсумку загальна сума боргу збільшиться. Проте можна підібрати організацію з вигіднішими умовами.

Як вибрати оптимальний варіант кредитування?

Найголовніші фактори, на які слід звернути увагу:

  • Наявність ліцензії від держави.
  • Розмір позики, термін і відсотки.
  • Зручність оформлення та погашення.
  • Необхідні документи.

Порівняти параметри зручно на iPay.ua https://www.ipay.ua/ua/kredyty-online.

На одній сторінці зібрано всі основні характеристики, наведені вище. Щоб взяти кредит, натисніть «Оформити» навпроти вподобаної МФО. На сайті кредитора заповніть заявку та очікуйте схвалення.

Чи можна законно не платити кредит?

Більшість оголошень в інтернеті на кшталт «Видалимо назавжди з бази МФО» створені шахраями. Не виплатити позику можна лише в обмежених випадках:

  • Банкрутство позичальника. Це клопітка процедура, в результаті якої вилучається цінне майно і розподіляється між позивачами.
  • Помилки в договорі МФО дають підставу розірвати договір. На практиці це малоймовірно.

Краще запобігти кризовій ситуації – розраховувати фінансові можливості перед оформленням кредиту.