У травні ВПО мають подати заяву на перепризначення субсидій

У травні ВПО мають подати заяву на перепризначення субсидій

З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів перепризначать автоматично. Водночас серед одержувачів є певні категорії, яким субсидію на неопалювальний період призначатимуть після надання заяви та декларації. Сєред них - переселенці з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомило Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

На наступний строк житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

  • члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання, за які сплачують житлово-комунальні послуги;
  • кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи, які отримують субсидію за адресою, відмінною від місця реєстрації.

Виключно на підставі звернення громадянина надається на неопалювальний сезон також житлова субсидія, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу. Тобто субсидію було призначено 0,00 грн.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Нагадаємо, ВПО за кордоном можуть отримувати пенсії через міжнародний переказ.