П’ятьох «силовиків» з «лнр» оголосили у розшук

П’ятьох «силовиків» з «лнр» оголосили у розшук

СБУ викрила на колабораційній діяльності ще п’ятьох людей, які служать у «силових» структурах на окупованій Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Серед них 40-річний колишній український правоохоронець, який зрадив присязі й зробив кар’єру при окупаційному режимі. У «генпрокуратурі лнр» він обіймав керівні посади, у тому числі «заместителя прокурора Жовтневого района г. Луганска».

Також задокументували діяльність колаборантів, які служать ворогу у відділах «мвд лнр», створених агресором у захоплених містах та районах області.

Так, 31-річний житель Лозно-Олександрівки раніше служив в українській поліції. У березні 2022 р. він добровільно вступив до «Белокуракинского ровд мвд лнр» на посаду «оперуполномоченного».

Крім того, встановили особи 55-річного уродженця рф, який мешкає на Старобільщині, 48-річного рубіжанина та 22-річної жительки Щастя, які з липня 2022 року служать в лавах окупаційної «поліції» у Біловодську, Сєвєродонецьку та Новоайдарі.

Їм повідомили про підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Слідчі СБУ за процесуального керівництва прокуратури завершили щодо них досудове розслідування і скерували обвинувальні матеріали до суду. Правопорушників оголосили у розшук. Їм загрожує до 15 років ув’язнення та конфіскація майна.

Нагадаємо, судитимуть двох прихильниць «руського миру» з Луганщини.