Члену партії «ЛДПР» загрожує 15 років тюрми за передачу гумвантажу для військ рф у Лисичанську

Члену партії «ЛДПР» загрожує 15 років тюрми за передачу гумвантажу для військ рф у Лисичанську

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру громадянину України в наданні незаконним збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ (ч. 7 с. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України, 54-річний мешканець Луганська вступив до складу координаційної ради «Луганського регіонального відділення політичної партії «Ліберально-демократична партія росії».

Узимку 2023 року на території Лисичанського комунального автотранспортного підприємства підозрюваний від імені ворожої партії добровільно передав військовослужбовцям збройних сил рф та контрольованим ними незаконним збройним формуванням «лнр» гуманітарний вантаж: квадрокоптер, тепловізор, берці, спальні мішки, каремати, два генератори та зимові балаклави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За протиправні дії фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, луганські поліцейські викрили 42-річну мешканку Старобільського району, яка погодилася на співпрацю з окупаційною владою та очолила незаконну "податкову інспекцію".