За колабораціонізм трьом окупаційним "керівникам" "світить" по 10 років тюрми

За колабораціонізм трьом окупаційним "керівникам" "світить" по 10 років тюрми

За процесуального керівництва Старобільської та Лисичанської окружних прокуратур Луганської області трьом громадянам України повідомили про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, наприкінці квітня 2022 року експравоохоронець з Луганської області вступив в злочинну змову з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора та обійняв псевдопосаду «начальника відділу правової роботи адміністрації Старобільського району лнр».

Ще один фігурант, колишній посадовець, залишився на непідконтрольній Україні території та влітку 2022 року обійняв посаду «заступника голови адміністрації Попаснянського району лнр».

У грудні 2022 року керуючий справами виконавчого комітету Новопсковської селищної ради добровільно очолив «відділ з питань державної служби та кадрів» в окупаційній адміністрації.

Підозрювані активно співпрацюють з представниками органів влади рф і всіляко сприяють легалізації їхнього режиму.

За протиправні дії їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялось, засудили начальницю "держбанку лнр".