Трьом колаборантам-правоохоронцям "світить" по 10 років

Трьом колаборантам-правоохоронцям "світить" по 10 років

За процесуального керівництва Щастинської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області повідомили про підозру двом місцевим мешканцям у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що після повномасштабного російського вторгнення на територію України мешканка смт Новоайдар почала активно співпрацювати з окупаційною владою. Вона добровільно обійняла посаду «державного санітарного лікаря» у «Новоайдарській районній санітарно-епідеміологічній станції» лнр».

Фігурантка здійснює контроль за перевірками дотримання підприємствами, установами та організаціями району санітарних норм, видає обов’язкові для виконання так звані «приписи та постанови» та взаємодіє з іншими «органами влади» на території псевдореспубліки.

Ще один підозрюваний – мешканець Рубіжного, у січні 2023 року став  «головним лікарем» «Кремінської центральної районної багатопрофільної лікарні лнр», яка є складовою частиною виконавчого органу окупаційної влади «Міністерства охорони здоров’я лнр».

На займаній «посаді» він організовує роботу медичного закладу за стандартами ворога та всіляко підтримує збройну агресію рф проти України.

За протиправні дії їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за колабораціонізм трьом окупаційним "керівникам" "світить" по 10 років тюрми.