Батальйону «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» 9 років

Батальйону «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» 9 років

8 травня батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» виповнюється 9 років. 

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини.

"У 2014 році, з початком російської агресії, на Луганщині створили добровольчий батальйон «Луганськ-1», бійці якого стали на захист рідної землі. До складу підрозділу увійшли справжні патріоти різних професій - вчителі, медики, інженери, підприємці та колишні працівники міліції", - йдеться в повідомленні.

Бойовий шлях батальйону почався 8 травня 2014 року. Бійці брали активну участь у визволенні  Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Гірського та Попасної. З 2020 року батальйон носить ім’я комбата - Героя України Сергія Губанова, який загинув, виконуючи бойове завдання вздовж лінії розмежування.

24 лютого 2022 року бійці підрозділу в Щасті прийняли перший бій з окупантами. Підрозділ брав учать у оборонних та наступальних операціях на Луганщині та на Харківщині.

Наразі батальйон є частиною штурмової бригади Національної поліції України «Лють», яка готується до звільнення українських земель від окупантів. 

Нагадаємо, на Луганщині знищили два російських танки.