Вчителю фізкультури та директорці ліцею з Луганщини за колабораціонізм загрожує ув'язнення

Вчителю фізкультури та директорці ліцею з Луганщини за колабораціонізм загрожує ув'язнення

За процесуального керівництва Щастинської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру двом місцевим жителям у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, навесні 2022 року директорка одного з ліцеїв Новоайдарської селищної територіальної громади не виїхала на підконтрольну Україні територію. Вона обійняла аналогічну посаду в освітній установі псевдореспубліки – «державному загальноосвітньому закладі «лнр» «навчально-виховний комплекс «Денежниківська школа».

Ще один колаборант – колишній вчитель фізичної культури однієї зі шкіл у Старобільщині в квітні 2022 року отримав підвищення від представників окупаційної влади та став «директором державного загальноосвітнього закладу «лнр» «Риб’янцівська середня школа».

Підозрювані організовують навчальний процес за стандартами освіти держави-агресора, під час проведення масових заходів за участі дітей та батьків активно возвеличують рф та самопроголошену «лнр».

Особам загрожує до 3 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, судитимуть сімох «начальників», які працюють в окупаційній «адміністраціях» на Луганщині.