На Луганщині викрили чотирьох «посадовиць», які перейшли на бік окупантів

На Луганщині викрили чотирьох «посадовиць», які перейшли на бік окупантів

За процесуального керівництва Старобільської та Сватівської окружних прокуратур Луганської області чотирьом мешканкам Луганщини повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури

За даними слідства, навесні та влітку 2022 року жительки тимчасово окупованих територій регіону почали активно співпрацювати з окупаційною владою самопроголошеної «лнр».

Так, двоє мешканок Старобільщини добровільно обійняли посади «начальників відділів по забезпеченню життєдіяльності сіл Нижньопокровка та Закотне».

«Керувати» незаконним «відділом у справах сім’ї та дітей управління освіти адміністрації Старобільського району лнр» окупанти призначили мешканку Луганська у травні 2022 року.

Ще одна колаборантка, мешканка Сватівщини, у серпні 2022 року стала «заступником голови адміністрації Троїцького району лнр», а з кінця березня 2023 року по сьогодні керує на посаді «виконувача обов’язків голови» окупаційної адміністрації.

Псевдокерівники виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах «влади» на тимчасово окупованій території Луганщині та схиляють до співпраці місцевих мешканців.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, 8 років за ґратами проведе окупант, який переховувався на Київщині під виглядом переселенця.