Сєвєродонецькі школярі взяли участь у грі "Джура"

Сєвєродонецькі школярі взяли участь у грі "Джура"

З 10 травня 2023 року у Луганській області розпочався ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2023 році для усіх вікових груп онлайн. 

Про це повідомила Сєвєродонецька військова адміністрація.

Першими взяли участь у ІІ етапі рої старшої вікової групи. Вісім роїв з Лисичанської, Попаснянської, Сєвєродонецької, Рубіжанської, Нижньодуванської громад звітували про свою роботу протягом року у Книгах Звитяг, підготували відео з візитівками свого рою «Ватра», взяли участь у конкурсі «Фізична підготовка», онлайн-вікторині «Відун», комплексному конкурсі («Теренова гра», «Таборування», «Рятівник») та конкурсі «Вогнева підготовка».

За результатами гри перше місце посіли:

  • рій «Вільні духом» Ліцею багатопрофільного міста Сєвєродонецька у конкурсах «Відун» та «Вогнева підготовка»;
  • рій «Соколи» Рубіжанського ліцею у конкурсі «Фізична підготовка»;
  • рій «Молода Січ» Комишуваського ліцею – у конкурсах «Ватра» та «Комплексний конкурс з туристсько-спортивної підготовки».

З 12 травня розпочали змагання рої молодшої вікової групи. Цьогоріч для молодшої вікової групи вперше проводився ІІ етап гри, і у ньому взяли участь 11 роїв з Лисичанської, Попаснянської, Сєвєродонецької, Старобільської та Шульгинської громад. «Новаки» також звітували про свою роботу протягом року у Книгах Звитяг, підготували відео з візитівками свого рою «Ватра» та проявили свої знання з історії України і козацтва в онлайн-вікторині «Відун».

Найсильнішими серед молодшої вікової групи в онлайн-вікторині «Відун» став рій імені Пилипа Орлика СЗШ № 8 м. Сєвєродонецька, а Рій «Котигорошко» Лисичанський ліцей № 8 посів І місце у конкурсі «Ватра».

Попереду ще ІІ (обласний) етап для середньої вікової групи.

Нагадаємо, спортсмени з Луганщини завоювали 12 медалей чемпіонату України з айкідо