Начальнику окупаційної поліції Сєвєродонецька повідомили про підозру у колабораціонізмі

Начальнику окупаційної поліції Сєвєродонецька повідомили про підозру у колабораціонізмі

На підставі зібраної доказової бази повідомили про підозру в колабораційній діяльності начальнику «отдела министерства внутренних дел российской федерации «Северодонецкий».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Ця фіктивна структура створена агресором у межах «інтеграції» захоплених українських територій у рф. Наразі у захоплених населених пунктах на базі ліквідованих осередків «мвд лнр» окупанти формують відділи російського мвд.

Начальником поліції рф у Сєвєродонецьку призначили колишнього українського міліціонера із Луганська, який зрадив присязі.

Від початку російської агресії він служив у «мвд лнр», у тому числі на керівних посадах. За участь у терористичній організації став фігурантом кримінального провадження за ч. 1 ст.258-3 Кримінального кодексу України.

Підозру від СБУ отримав ще один «перевертень» – колишній співробітник органів внутрішніх справ зі Старобільського району.

Правоохоронці встановили, що у травні минулого року зловмисник добровільно працевлаштувався до «прокуратури Старобільського району лнр».

Наразі у складі російських репресивних органів ці особи виконують завдання агресора щодо придушення спротиву з боку місцевих патріотів, залякування місцевих жителів та нав’язування їм окупаційного режиму.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях продовжують досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, за матеріалами Служби безпеки ще один учасник терористичної організації «лнр» отримав реальний термін ув’язнення.