Мнсникам за співпрацю з окупантами у Сєвєродонецьку загрожує довічне ув’язнення

Мнсникам за співпрацю з окупантами у Сєвєродонецьку загрожує довічне ув’язнення

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) заочно повідомили про підозру трьом правоохоронцям з Луганської області, які зрадили Україну та пішли служити у лави окупантів.

Про це повідомляє ДБР.

Так, у Сєвєродонецьку після початку повномасштабного вторгнення російських військ один з фігурантів проігнорував наказ керівництва про евакуацію та очолив пожежне депо «мчс лнр» міста. За активну співпрацю з загарбниками від окупаційної адміністрації він отримав грамоту.

Інший зрадник приїхав до Сєвєродонецька вже після 24 лютого 2022 року й також пішов на «службу» до пожежної частини «мчс лнр».

Третій фігурант до окупації очолював одну з пожежно-рятувальних частин Сєвєродонецька. Але після тимчасової окупації міста обійняв посаду начальника пожежної частини «мчс лнр» у Рубіжному. Крім того, він брав участь у зустрічі з делегацією невизнаної Абхазії, про що надав інтерв’ю пропагандистським телеканалам.

Трьом експравоохоронцям з Луганської області заочно повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Процесуальне керівництво здійснює Луганська обласна прокуратура.

Нагадаємо, СБУ задокументувала дії двох колишніх співробітників ДСНС, які перейшли на бік окупантів та обійняли керівні посади у підрозділах «мчс рф».