Сєвєродончанина, який був учасником «Армии Юго-Востока», засудили до 5 років

Сєвєродончанина, який був учасником «Армии Юго-Востока», засудили до 5 років

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав сєвєродончанина винним в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України). Йому призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Прокурори у суді довели, що житель Сєвєродонецька у 2014 році вступив до незаконного збройного формування окупаційної адміністрації рф – «Армии Юго-Востока».

Під час окупації території Луганщини він брав участь у «фільтраційних заходах» на блок-постах у напрямку Сєвєродонецька. Засуджений отримав військову форму та георгієвську стрічку, як елемент розрізнення. Перевіряв документи людей, обшукував авто та особисті речі з метою здобуття розвідувальної інформації щодо дислокації позицій ЗСУ.

Діяльність угруповання, до складу якого входив засуджений, припинили у липні 2014 року після звільнення населених пунктів Луганщини від незаконних збройних формувань рф.

Співробітники СБУ затримали чоловіка навесні 2022 року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, працівники ДБР заочно повідомили про підозру трьом правоохоронцям з Луганської області, які зрадили Україну та пішли служити у «мчс лнр».