Важкоатлети з Луганщини вибороли нагороди чемпіонату України

Важкоатлети з Луганщини вибороли нагороди чемпіонату України

15 нагород здобули спортсмени з Луганщини на чемпіонаті України з важкої атлетики.

Про це повідомило Управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Із 22 по 27 травня у в Луцьку проходив чемпіонат України серед чоловіків та жінок з важкої атлетики, де змагалися 220 спортсменів з усієї країни.

У жінок Софія Наумова (вагова категорія до 45 кг) посіла перше місце у ривку (57 кг), перше місце у поштовху (71 кг) та перше місце у сумі двоборства з результатом 128 кг.

Тетяна Буднікова (вагова категорія до 49 кг) стала третьою у ривку (60 кг), у поштовху (83 кг) та у сумі двоборства з результатом 143 кг.

Ганна Калашник (вагова категорія +87 кг) здобула третє місце у ривку (86 кг), у поштовху (116 кг) та у сумі двоборства з результатом 202 кг. Вона встановила рекорд України в поштовху та сумі двоборства.

Тетяна Андріященко (вагова категорія до 81 кг) здобула третє місце у ривку (78 кг), у поштовху (95 кг) та у сумі двоборства з результатом 173 кг.

Валентина Логвіненко (вагова категорія до 49 кг) посіла п'яте місце у ривку (54 кг), шосте - у поштовху (68 кг), та шосте - у сумі двоборства з результатом 122 кг, виконавши норматив «Майстер спорту України».

У загальнокомандному заліку жіноча команда області посіла четверте місце.

Серед чоловіків Марк Лєванзов (вагова категорія до 81 кг) став третім у ривку (127 кг), у поштовху (167 кг) та у сумі двоборства з результатом 294 кг.

Підготували спортсменів Костянтин Селіванов, Марія Селіванова та Андрій Івженко.

Нагадаємо, луганський спортсмен увійшов до п’ятірки кращих на чемпіонаті України з велоспорту.