Оголосили підозру колишньому луганському «беркутівцю», який при окупантах став керівником підприємства

Оголосили підозру колишньому луганському «беркутівцю», який при окупантах став керівником підприємства

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі керівнику «державного підприємства» самопроголошеної «лнр».

Про це повідомляє обласна поліція.

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області викрили 34-річного мешканця Старобільського району, який погодився на співпрацю з окупаційною владою.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність).

У ході досудового розслідування, за матеріалами, зібраними оперативниками поліції, встановлено, що чоловік раніше перебував на службі в спецпідрозділі міліції «Беркут». Після Революції Гідності він втік до тимчасово окупованого Криму, а потім до Іжевська в рф, де ніс службу в внутрішніх військах.

Після окупації російськими загарбниками та незаконними збройними формуваннями «лнр» одного з населених пунктів Старобільського району, чоловік за власним бажанням погодився на співпрацю з окупаційною владою та добровільно обійняв посаду так званого директора державного підприємства та здійснював господарську діяльність у взаємодії з державою – агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованих територіях Луганській області.

Оперативники поліції Луганщини разом зі слідчими 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у рамках даного кримінального провадження провели повний комплекс слідчо-розшукових заходів.

Наразі слідчі ГУ СБ України в Рівненській області, під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури, за зібраними матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність чоловіка, псевдодиректору повідомили про підозру.

Нагадаємо, окупанти шукають партизанів, які підірвали «міністра внутрішніх справ лнр» Ігоря Корнета.