Двоє співробітників ДСНС, які перейшли працювати до окупантів, можуть отримати по 15 років тюрми

Двоє співробітників ДСНС, які перейшли  працювати до окупантів, можуть отримати по 15 років тюрми

У колабораційній діяльності підозрюються двоє співробітників ДСНС, які перейшли в «мчс лнр» та служать окупантам.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Старобільської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області повідомили про підозру двом працівникам ДСНС у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення росії колишній заступник начальника 8 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Луганській області та провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Щастинського районного управління залишилися на тимчасово окупованій території області та почали співпрацювати з окупаційною владою.

За підтримку дій країни-агресора окупанти призначили їх на керівні посади у «міністерстві надзвичайних ситуацій лнр». Перший став «в.о. начальника 55-ої самостійної державної пожежно-рятувальної частини (смт Марківка)», другий – «заступника начальника частини – начальника відділення з питань наглядово-профілактичної діяльності самостійної державної пожежно-рятувальної частини -57 (смт Новоайдар)».

Колаборанти організовують проведення робіт з охорони праці, здійснюють перевірки об’єктів захисту самопроголошених «органів влади» псевдореспубліки та контролюють роботу підлеглих.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, організаторам «референдуму» на Луганщині загрожує 10 років тюрми.