Люблін допоможе Старобільську після деокупації

Люблін допоможе Старобільську після деокупації

Люблін допоможе Старобільську у відновленні критичної інфраструктури після деокупації.

Про це повідомила начальниця Старобільської міської військової адміністрації Яна Літвінова на своїй сторінці у "Фейсбуці". 

Зокрема, Президент міста Люблін Кшиштоф Жук передав їй підписаний ще в 1996 році оригінал акту співпраці між Старобільськом та Любліном, примірник якого викрали російські окупанти.
Як відомо, Люблін - містом побратим Старобільська.

«Крім того, ми досягли домовленості участі у підготовчих процесах зараз, а після деокупації – у відновленні критичної інфраструктури громади. Вдячна Польському народові та Уряду за підтримку України», – наголосила Літвінова.

Під час зустрічі з Віце-маршалоком Люблінського воєводства Збігнієвим Войцеховським вони домовилися про варіанти пошуку транспорту спеціального призначення для Старобільська.

«Дуже важливо говорити про Луганщину, про стійкість та мужність наших військових, про незламність українців, про готовність повертатися до роботи вже на деокупованій території на всіх майданчиках. Також обговорили посилення співпраці з нашим містом та допомогу, яку може надати Люблінське воєводство для тимчасово переміщених осіб», - повідомила Літвінова. 

Нагадаємо, італійці допоможуть відновлювати Сєвєродонецьк після деокупації.