Переселенці з Луганщини можуть заселитися у модульне містечко на Полтавщині – куди звертатися

Переселенці з Луганщини можуть заселитися у модульне містечко на Полтавщині – куди звертатися

Триває прийом документів від внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у Полтавській міській територіальній громаді, на розміщення у модульному містечку.

Про це повідомляє ГУ Національної соціальної сервісної служби у Луганській області.

Для розміщення у модульному містечку, особі (сім’ї), яка проживає в межах Полтавської міської територіальної громади та має статус внутрішньо переміщеної особи, необхідно особисто звернутись до Центру з нарахування та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області та подати заяву з необхідним пакетом документів. Центр знаходиться за адресою: Полтава, вул. Ціолковського, 47 кім. 115.

Прийом документів здійснюється з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, та у п’ятницю з 8:00 до 16:00. Телефон для довідок: 0532681261.

Перелік документів, які необхідно подати для розміщення у модульному містечку:

  • заява встановленого зразка (заповнюється під час подання документів);
  • копії документів, що посвідчують особу (для представника – копія довіреності);
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (або відповідну відмітку в паспорті громадянина України про відмову від його присвоєння через свої релігійні переконання);
  • копія довідки ВПО про взяття на облік в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб (далі – ЄБДВПО) та копії відповідних довідок членів сім’ї (за наявності). У разі пред’явлення електронної довідки, яка містить відповідні електронні ідентифікатори, уповноважених орган проводить звірку (підтвердження) інформації з ЄБДВПО;
  • копії документів, виданих органами державної реєстрації актів цивільного стану або судом, що підтверджують родинні відносини заявника та всіх членів його сім’ї (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, посвідчення опікуна або піклувальника тощо);
  • копії документів, що підтверджують пріоритетність на розміщення в містечку: багатодітна сім’я; сім’я з дітьми; вагітні жінки; особи, які втратили працездатність; особи з числа тих, житло яких було зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії рф.

У кожній кімнаті мешкатимуть по 4 людини. У будинках є облаштовані допоміжні приміщення, що будуть у спільному користуванні: санітарно-побутові приміщення, кухні-їдальні, коридори, комори, сміттєкамери, вентиляційні камери, інші підсобні й технічні приміщення, несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання.

За комунальні послуги, вивезення сміття, утримання та забезпечення спільної території будинків платитимуть з бюджетів області та громади.

Нагадаємо, переселенцям з Новопсковщини пропонували тимчасово розміститися в модульному містечку в Бородянці на Київщині.

Своєю чергою Віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомляла, що ремонт гуртожитків для переселенців є ефективнішим вкладенням грошей, ніж будівництво модульних містечок.