Обзор новостей налоговой инспекции

Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства сплачують 126 платникiв Сєвєродонецьку

Про це розповіла заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Головного управління Міндоходів в Луганській області Ольга Височина. З її слів  в Сєвєродонецьку збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства сплачують 126 платника, з яких 22– юридичні особи, 104 – фізичні особи - підприємці. За січень - жовтень 2013 року ними задекларовано та сплачено до державної скарбниці збору в розмірі  384,1 тис. грн.

Вона відзначила, що платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, згідно розділу ХІХ Податкового кодексу України, є суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво. Збір обраховується за ставкою 1,5% від виручки (товарообороту), одержаних на всіх етапах реалізації даної продукції, у тому числі за операціями, що не передбачають оплати в грошовій формі. Даний збір сплачується до державного бюджету щомісячно у встановлені законодавством терміни

 

Про застосування РРО

ДПІ у м.Сєвєродонецьку Головного управління в Луганській області повідомляє, що суб'єкти господарювання, які подають до територіальних органів Міністерства доходів і зборів України дротовими або бездротовими каналами зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, не зобов'язані подавати Звіт про використання реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій за формою №3ВР-1. При цьому такі суб'єкти господарювання не звільняються від щоденного друкування та зберігання фіскальних звітних чеків.

Заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке О.А.Высочина