15 років тюрми загрожує бізнесмену з Луганщини, який всіляко допомагав окупантам

15 років тюрми загрожує бізнесмену з Луганщини, який всіляко допомагав окупантам

У наданні збройним формуванням рф допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ підозрюють приватного підприємця з Луганщини.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру місцевому підприємцю у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року власник агрофірм у с. Мілуватка Сватівського району добровільно розмістив військову техніку та розселив на території підприємств військовослужбовців рф і представників незаконних збройних формувань самопроголошених «л/днр», які ведуть бойові дії проти ЗСУ.

Фігурант регулярно надавав обладнання, приміщення та територію підприємств для здійснення ремонту та заправки військової техніки.

Крім того, підозрюваний добровільно передав власне майно та техніку для будівництва в районі села фортифікаційних та захисних споруд, які використовувались у збройному протистоянні проти ЗСУ. За допомогою техніки агропідприємства рились окопи та бліндажі.

Колаборант за рахунок власних грошових коштів закупив військове обладнання, яке в подальшому передав окупаційним військам для подальшого ведення бойових дій вздовж лінії зіткнення на території Луганської області.

За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той же строк та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, громадянина рф позбавили права власності на землю на Луганщині.