Обзор новостей налоговой инспекции

19 листопада – останній день сплати єдиного податку за третій квартал 2013 року

Платники, які здійснюють свою діяльність на спрощеній системі оподаткування та відносяться до III – VI груп, сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал.

Оскільки платники зазначених груп подають декларацію протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, останнім днем сплати єдиного податку за третій квартал поточного року є 19 листопада 2013 року.

Крім цього, 19 листопада – останній день сплати єдиного податку, нарахованого за перевищення обсягу доходу платниками першої та другої груп.

Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.

Нагадуємо, що строки сплати єдиного податку платниками III-VI груп, а також платниками I та II груп, які перевищили обсяг доходу,  визначено     п. 295.3, 295.7 ст. 295 Податкового кодексу України.

 

З листопада діють нові максимально-роздрібні ціни на тютюнові вироби

З метою уникнення порушень вимог чинного законодавства у сфері роздрібної торгівлі тютюновими виробами, Головне управління Міндоходів у Луганській області  повідомляє про введення з листопада 2013 року нових максимально-роздрібних цін на тютюнові вироби.

Ознайомитися з детальним переліком нових цін можна на офіційному порталі Міністерства доходів і зборів України в розділі «Переліки» за адресою: http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/53949.html.

Нагадаємо, з 1 вересня 2013 року для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва запроваджено марки акцизного податку нового зразка.

  

На Луганщині обсяг експортно-імпортних поставок перевищив 4 млрд. доларів США

Це майже на 10 відс. більше, ніж у січні-жовтні минулого року, зазначив начальник Луганської митниці Міндоходів Юрій Ареф’єв.

«Серед основних  груп товарів, що експортувалися з початку року, – розповів він, – кам’яне вугілля (29 відс.), залізна руда (9 відс.), механізми та устаткування (4 відс.)».

У номенклатурі імпортного товарообігу Юрій Ареф'єв назвав вироби із сталі (44 відс.), тепловози (13 відс.), вугілля (4 відс.).

За його словами, левову частину надходжень до держбюджету забезпечують  великі бюджетоутворюючі підприємства області, які беруть активну участь у зовнішньоекономічних операціях. Серед них – Алчевський коксохімічний завод, Алчевський металургійний комбінат, Луганськтепловоз тощо.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина