USAID сприятиме розвитку громад Луганщини

USAID сприятиме розвитку громад Луганщини

На черговому засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва при Луганській обласній військовій адміністрації повідомили, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) допомагатимуть у відновлення зруйнованих громад Луганщини.

Про це інформує Луганська ОВА.

«Ми постійно шукаємо партнерів, які допомагатимуть у відновлення зруйнованих громад Луганщини. Це стосується як високовартісних проектів будівництва, так і багатьох напрямків, як от оснащення робочих місць чи навчальних закладів. Роботи дуже багато – заходячи після військових та піротехніків на звільнені території, ми повинні бути максимально підготовлені для вирішення проблем задля оперативного відновлення життєдіяльності населених пунктів. А вони зовсім різні, наприклад, у Луганську, Новоайдарі чи Рубіжному», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

За інформацією, Луганська ОВА за підтримки донорів вже реалізувала проєкти для допомоги ЗСУ і цивільних потреб, закупивши 10 потужних генераторів, 100 наборів рацій, 30 квадрокоптерів, 69 супутникових телефонів, 69 наборів персонального захисту.

Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин і Департамент соціального захисту населення ОВА отримали комп’ютерне обладнання для облаштування віддалених робочих місць.

Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень – інформаційно-комп’ютерне обладнання, побутову техніку та меблі для облаштування дитячої зони та прихистку у Дніпрі тощо.

Нагадаємо, раніше Лисогор повідомляв, що ​​для відбудови Луганщини після деокупації створять Центр відновлення та розвитку громад області.