“Не звільняємо”, – заступника керівника Сєвєродонецької МВА, підозрюваного у службовій недбалості, відсторонили від посади

“Не звільняємо”, – заступника керівника Сєвєродонецької МВА, підозрюваного у службовій недбалості, відсторонили від посади

Суд відсторонив заступника голови Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олега Кузьмінова від посади на 2 місяці (до 23 серпня 2023 року). Раніше йому повідомляли про підозру у службовій недбалості щодо роботи гуманітарного штабу у Сєвєродонецьку.

Про це повідомляє “Трибун”.

"Не звільняємо, а відсторонюємо від посади на два місяці в межах строку досудового розслідування", - цитує видання слова судді справи Сергія Федоріщева.

За словами начальника відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Луганської обласної прокуратури Дмитра Хворостяна, на цей час досудове слідство триває, в кримінальному провадженні вже є 3 кримінальні правопорушення, які взаємопов'язані між собою за версією слідства.

Також він додав, що докази збиралися близько року.

Адвокат звинувачуваного Роман Хачатуров заявив, що не згоден з рішенням суду і найближчим часом буде подана апеляційна скарга.

У чому суть справи

Нагадаємо, за даними слідства, навесні 2022 року Кузьмінов повинен був проконтролювати реалізацію заходів щодо поповнення резерву харчових продуктів для дітей та інших мешканців, що тимчасово перебувають у сховищах закладів освіти Сєвєродонецька під час артобстрілів окупаційними військами рф.

Для цього у квітні 2022 року була укладена низка договорів на закупівлю відповідних продовольчих товарів. Однак, деякі з них, а саме заморожені м’ясні продукти, не отримувалися та фактично не були поставлені на адресу гуманітарного штабу Сєвєродонецької міської ВЦА.

Така службова недбалість чиновника призвела до завдання місцевому бюджету понад 3 млн гривень збитків.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури заступнику керівника Сєвєродонецької міської військової адміністрації повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

На суді 28 червня розглядалось клопотання про відсторонення Кузьмінова від своєї посади заступника керівника, але через плин часу в справі оголосили перерву.