Обзор новостей налоговой инспекции

Розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства надається протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця

З 01 січня 2013 року відповідно до Закону України від 06 грудня 2012 № 5519-VI«Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів» питання сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства регулюються Податковим кодексом України від 02 грудня 2010 року №2755-VIзі змінами і доповненнями (далі – ПКУ) (пункт 16 підрозділ 10 розділ ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Платники збору – суб’єкти підприємницької діяльності, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво, самостійно обчислюють суму податкового зобов’язання, складають і подають розрахунок суми збору за формою, затвердженою наказом ДПА України від 01.12.2009 № 671 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства».

Згідно статті 10 Закону України від 06 грудня 2012 року № 5515-VI «Про Державний бюджет України на 2013 рік» збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства належить до складу доходів загального фонду Державного бюджету України на 2013 рік.     Порядок справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587 із змінами і доповненнями (далі – Порядок).      Відповідно до пункту 2 Порядку платники збору подають щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця, розрахунок збору органові доходів і зборів за місцем перебування на податковому обліку. Суму збору, зазначену в розрахунку, платник збору зобов’язаний сплатити протягом десяти календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання розрахунку.

 

 До уваги власників касових апаратів!

Як повідомили в ГУ Міндоходів у Луганській області, в зв’язку з тим, що Державний реєстр РРО у редакції, що діє з 1 жовтня 2013 року, не містить ряд моделей, що на цей час використовуються суб’єктами господарювання. Тому в термін до 01.12.2013 року необхідно вивести з експлуатації або доопрацювати всі моделі РРО, які не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів.

Нагадуємо, що вимога передбачена наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 № 1057 «Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби» та не включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій».

 

Електрону книгу обліку доходів і витрат приватні підприємці зможуть вести з 2014 року

Як розповіли в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області, для полегшення ведення обліку підприємцям, які працюють на загальній системі оподаткування, та самозайнятим особам (крім «спрощенців») Міндоходів затвердило нову форму Книги обліку доходів і витрат разом із порядком її ведення.

Крім спрощення приватним підприємцям надано право самостійно вибирати, в якій формі вони вестимуть Книгу – в електронній або паперовій.

Проте сервіс «Електронний кабінет платника податків», яким передбачено режим «Ведення книг обліку доходів і витрат і книги обліку доходів в електронному вигляді і формування відповідної податкової декларації», запрацює тільки з січня 2014 року.

Тому з метою уникнення непорозумінь фахівці відомства рекомендують самозайнятим особам, які ведуть облік доходів і витрат в Книзі, затвердженій наказом ДПА України від 24.12.2010 р. №1025, продовжувати її заповнювати до кінця року, а вже з 1 січня 2014-го вести Книгу по новій формі.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина