На окупованій Луганщині катастрофічна ситуація з медициною. Темпи примусової паспортизації зменшилися

На окупованій Луганщині катастрофічна ситуація з медициною. Темпи примусової паспортизації зменшилися

На окупованій території Луганщини українські громадяни не отримують належних медичних послуг.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Катастрофічна ситуація з медициною. Ми від людей постійно отримуємо цю інформацію. І від військових наших…Наші громадяни знаходяться там без медичних послуг. Це стосується тих громадян, які мають велику необхідність у медичних препаратах через свої хвороби. Але ці медичні препарати вони вишукують вже через росю, через своїх знайомих, щоб хоч якось протриматися…Медична допомога взагалі на лініях, що знаходяться за 50 кілометрів від лінії зіткнення, надається вкрай-вкрай на низькому рівні та її майже немає. Всі лікарні наші переоснащені під військові лікарні, які надають допомогу виключно військовим», - розповів Лисогор.

Водночас він розповів, що темпи паспортизації зменшилися.

«На теперішній час динаміка має ознаки зменшення, тому що тих людей, які були в доступі, та яких вони могли, скажімо так, паспортизувати, вже вони паспортизували. А інші люди поки що відмолюються і мають на це можливість. Але тиснуть постійно», - каже Лисогор.

За його словами, 117 разів за добу окупанти нанесли ураження по наших деокупованих селах. Вісім ворожих ракет і снарядів прийшлися на Невське, внаслідок чого зруйновано шість будинків. Люди не постраждали. Поблизу Невського та Білогорівки росіяни намагаються просунутися, але українські захисники відбивають ці спроби загарбників і завдають їм втрат.

Він нагадав, що днями, коли волонтери з поліцейськими завозили продукти харчування для цивільного населення, які залишається поблизу лінії фронту, їхній автомобіль потрапив під ворожий обстріл.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку загарбники винайшли спосіб вдруге перевірити кількість порожніх квартир.