«Офіційному представнику народної міліції лнр» повідомили про підозру у колабораціонізмі

«Офіційному представнику народної міліції лнр» повідомили про підозру у колабораціонізмі

«Офіційному представнику народної міліції лнр» повідомили про підозру у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією. Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, від початку повномасштабного російського вторгнення мешканець Луганська активно поширює матеріали пропагандистського характеру.

Окупанти уповноважили його представляти інтереси незаконного військового формування псевдореспубліки.

У сюжетах підозрюваний розповідає про «подвиги» НЗФ рф з нібито визволення Рубіжного, Кремінної, Тошківки та Сватового на Луганщині від військовослужбовців ЗСУ.

Російська пропаганда транслюється на YouTube-каналах і на сторінках у соціальних мережах.

За протиправні дії йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, ще чотирьох мешканців Луганщини підозрюють в організації та проведенні псевдореферендуму ‒ серед них «депутат народної ради лнр» та очільниця громадської організації «Союз жінок Донбасу».