Ексгендиректора ФК «Зоря» підозрюють в ухилянні від сплати податків

Ексгендиректора ФК «Зоря» підозрюють в ухилянні від сплати податків

Колишньому генеральному директору луганського «футбольного клубу «Зоря» повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати податків. За даними слідства, у 2019 році він занизив податкові зобов’язання ФК на суму понад 5 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

«За його вказівкою у податковій звітності було відображено витрати на послуги з пошуку та укладення контрактів з двома гравцями, які фактично не було надано», – зазначили у прокуратурі.

За протиправні дії (ч. 2 ст. 212 КК України) правопорушнику загрожує штраф від 10 до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі управління Головного управління Національної поліції в Луганській області, оперативний супровід ‒ співробітники УСР в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, суд відсторонив заступника голови Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олега Кузьмінова від посади на 2 місяці через підозру у службовій недбалості щодо роботи гуманітарного штабу у Сєвєродонецьку.