Апеляційний суд скасував вирок, який виправдовував мера-посібника окупантів з Кадіївки

Апеляційний суд скасував вирок, який виправдовував мера-посібника окупантів з Кадіївки

Своїм рішенням Дніпровський апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції, яким раніше виправдали колишнього мера Кадіївки (до перейменування ‒ Стаханов) у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створенні терористичної організації (ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, протягом квітня-липня 2014 року «очільник» публічно закликав підлеглих працівників, депутатів ради та пересічних громадян брати участь у незаконному референдумі щодо відокремлення територій Луганщини від України.

Крім того, за його вказівкою представникам самопроголошеної «лнр» надали приміщення та матеріально-технічні засоби для проведення фейкового волевиявлення, яке відбулося 11 травня 2014 року.

У подальшому обвинувачений, всупереч присязі, допомагав збройним формуванням у захопленні адміністративної будівлі Стаханівського міжрайонного відділу по боротьбі з організованою злочинністю УБОЗ УМВС України в Луганській області та міського військового комісаріату.

У червні 2017 року Кремінський районний суд Луганської області виніс виправдувальний вирок через недоведеність вини фігуранта.

Луганська обласна прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задовольнили в повному обсязі, виправдувальний вирок скасували, кримінальне провадження направили на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Нагадаємо, викрили ще сімох правоохоронців з Луганщини, які зрадили присязі.