Новости налоговой инспекции Северодонецка

От предпринимателей – «единщиков» поступило в бюджет почти 9 млн.грн..

В ГНИ в г. Северодонецке   на налоговом учете состоят 3079 налогоплательщиков –физических лиц, работающих по упрощенной системе налогообложения.  Из них 46,6 % или 1436 человек работают на второй группе  единого налога, 857 –предпринимателей избрали  первую группу , остальные – 786 единщиков работаю на третьей группе.

За 10 месяцев текущего года от предпринимателей - «единщиков» поступило в местный бюджет 8,6 млн.грн. , что  на 1,9 млн.грн больше чем за соответствующий период прошлого года.

  

Затверджено Порядок заповнення платіжних документів у разі сплати податків, зборів, митних платежів та ЄСВ

Міністерством доходів і зборів України затверджено порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів. Відповідний наказ Міндоходів від 22.10.2013 №609 набуває чинності  26 листопада.

Відтепер усі поля реквізиту „Призначення платежу” розрахункового документу платникам податків потрібно заповнювати у відповідності із затвердженим Порядком. Сплата за кожним видом платежу та за кожним кодом виду сплати має оформлятися окремим документом на переказ.

Детальніше ознайомитися з Порядком заповнення документів та списками кодів видів сплати можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/62901.html.

 

За шість місяців попереднє електронне митне декларування зросло більш ніж в 1,5 тис. раза

Суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності все активніше користуються можливістю попереднього митного декларування товарів.

Щодня митниці Міндоходів отримують щонайменше як 100 попередніх митних декларацій типу „ЕА”. Якщо у травні, коли була започаткована така форма декларування, було надіслано лише 2 декларації цього типу, то вже у жовтні їх кількість зросла в 1,8 тис. раз та склала 3,6 тис. документів, за 12 днів листопада кількість оформлень сягнула 1,1 тис.

Особливістю такого декларування, відзначають у Міністерстві, є можливість здійснення митного оформлення імпортованих в Україну товарів без їх фізичного пред‘явлення митниці призначення. Тобто одразу після перетину митного кордону товар випускається у заявлений підприємцем митний режим.

Найбільшу кількість попередніх митних декларацій оформлено Київською, Київською міжрегіональною, Миколаївською, Рівненською, Чернівецькою митницями Міндоходів.

Як зазначають фахівці Міндоходів, підвищений інтерес до використання технології оформлення декларацій типу «ЕА» свідчить про її позитивну оцінку з боку суб’єктів ЗЕД та подальшу перспективність. Адже застосування такої процедури є дуже зручним для бізнесу, оскільки сприяє прискоренню товарообігу, скороченню затрат часу і фінансових витрат на здійснення митних процедур.

Крім того, всі процедури оформлення товарів та взаємодії з декларантами максимально автоматизовані, а це, в свою чергу, мінімізує «людський фактор».

Декларація типу «ЕА» дозволяє випуск товарів у таких митних режимах як імпорт, реімпорт, тимчасове ввезення, переробка на митній території. Водночас такі декларації не можуть бути використані для випуску підакцизних, поштових, а також тих товарів, ввезення яких відмінні від вищезазначених режимів тощо.

Нагадаємо, що технології електронного попереднього митного декларування на митницях Міндоходів почали діяти з травня поточного року. Для здійснення митного оформлення за такою процедурою підприємцю ще до фактичного ввезення товару в Україну достатньо направити в митницю призначення попередню митну декларацію, яка і буде підставою для випуску товару у митний режим після перетину ним кордону.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Височина О.А.