В Україну прямують танки Leopard 1, які для ЗСУ придбала невідома країна, – ЗМІ Бельгії

В Україну прямують танки Leopard 1, які придбала невідома країна, – ЗМІ Бельгії

До України з Бельгії відправили перші відновлені танки Leopard 1, які придбала невідома країна.

Про це повідомляє бельгійське видання Business AM.

Танки були на складі компанії з військової гусеничної та колісної техніки OIP Land Systems, яка їх відновила та продала невідомій країні.

Зазначається, що перші одиниці Leopard 1 вже їдуть в Україну через Німеччину та Італію. По дорозі вони будуть оснащені новими системами озброєння.

"Кілька років тому ці танки були повністю виведені з експлуатації. Під тиском додаткової економії армійська верхівка Бельгії вирішила зняти з озброєння всю важку гусеничну техніку та замінити її на більш легку бронетехніку на шинах. Leopards також були жертвами: 50 одиниць відтоді були на складі компанії OIP. Однак танки так і не потрапили до списку обладнання, яке Бельгія постачає в Україну через те, що їхнє відновлення було надто дорогим", - йдеться у статті. І зазначається, що ціна не стала проблемою для невідомої країни, яка ці танки викупила для України.

Видання нагадує, що минулого року Велика Британія купила у компанії двадцять броньованих гаубиць М109 і близько п’ятдесяти броньованих вантажів M113, щоб передати Україні.

Нагадаємо, офіційно відомо, що лише Німеччина, Данія та Нідерланди оголосили, що передадуть Україні Leopard 1, викуплені у промисловості.