Колишній генерал-майор СБУ отримав 12 років тюрми за держзраду

Колишній генерал-майор СБУ отримав 12 років тюрми за держзраду

Суд визнав винним колишнього першого заступника керівника Центру спеціальних операцій "А" СБУ у державній зраді і призначив покарання - 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Також серед обвинувачень: замах на терористичний акт в інтересах рф, незаконне поводження з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Прокурори у суді довели, що генерал-майор СБУ збирав інформацію, яка становила державну таємницю, та передавав її представникам рф. Також за завданням спецслужб країни-агресорки, засуджений підшуковував осіб серед колишніх військовослужбовців СБУ для вчинення теракту.

"Його метою було вбивство майора ЗС Чеченської Республіки Ічкерія, який з лютого 2015 року під час війни на сході України очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва. Тоді правоохоронці попередили вбивство, заплановане спецслужбами рф", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримінальне провадження стосовно співробітника Департаменту служби контррозвідувальних операцій ФСБ, який завербував засудженого, наразі перебуває на заочному розгляді у суді. 

Нагадаємо, 35-річній головній спеціалістці міграційної служби з Луганщини загрожує довічне ув'язнення за держзраду.