Масований ракетний обстріл України: які міста постраждали, що відомо про загиблих і руйнування (ФОТО)

Масований ракетний обстріл України: що відомо про руйнування, загиблих і постраждалих

Вночі, 15 серпня, рф здійснила масований ракетний обстріл західних, центральних і східних міст України. 

Повітряні сили повідомили, що армія рф випустила по Україні 28 крилатих ракет різних типів: чотири ракети Х-22, чотири ракети "Калібр" і 20 ракет Х-101/Х-555.

Протиповітряній обороні вдалося знищили 16 крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр", нажаль, є влучання у будинки і цивільну інфраструктуру.

Які міста України постраждали внаслідок нічного обстрілу: дані ОВА і мерій

У Луцьку є влучання по одному з промислових підприємств, троє людей загинули, ще декілька постраждалих перебувають у лікарні.

У Львові уламки ракет впали на багатоповерхові житлові будинки, також одна з ракет прилетіла у двір дитячого садка. Чотири людини отримали поранення, пошкоджено понад 100 помешкань, людей евакуювали.

У Львівській області в Ставчанах пошкоджені 10 будинків. Станом на цю годину відомо про людей, які зазнали легких травм. Пошкоджені будинки також у Суховолі. 

На Івано-Франківщині уламки ракет впали на приватне подвір’я і пошкодили будинок, господарські споруди, ніхто з людей не постраждав.

У Дніпрі теж є влучання по промисловому підприємстві: поранено дві людини. Крім того, російські ракети серйозно пошкодили важливий спортивний об'єкт. Тут приймали всеукраїнські змагання. Займалися діти. Від обстрілу вилетіли вікна, побитий фасад та внутрішня стіна.

Ракетних ударів армія рф завдала й по Черкащині. Зокрема, у Смілі ракета уразила територію приватного підприємства, ще одна – поцілила по території медзакладу. Ніхто не постраждав, але частина міста вранці без води.  

Нагадаємо, 14 серпня українська розвідка попередила, що ракетні удари рф з нагоди Дня незалежності можуть тривати кілька днів.

Також нагадаємо, що росія вранці, 11 серпня, атакувала Україну ракетами "Кинджал". Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що на територію однієї з дитячих лікарень столиці впали уламки ракети, ніхто не постраждав.

Проте на Прикарпатті під час цього обстрілу російська ракета вбила 8-річного хлопчика.