Норвезький і німецький оборонні концерни відправлять Україні системи ППО і новітні дрони

Норвезький і німецький оборонні концерни відправлять Україні системи ППО і розвідувальні дрони

Норвезька оборонна фірма Kongsberg Defence & Aerospace підписала з Міжнародним фондом контракт на постачання систем протиповітряної оборони Києву на 71 млн доларів. А німецький концерн Rheinmetall поставить в Україну розвідувальну безпілотну систему.

Про це йдеться в повідомленні компанії, інформує CNN.

Counter Uncrewed Aerial Systems (C-UAS) "забезпечить значний приріст спроможності Збройних сил України та підтримає їх здатність захищати свій народ і свою країну від повітряних загроз", — сказав у заяві президент Kongsberg Ейрік Лі. 

Згідно із заявою, системи "розроблені для протидії широкому спектру БПЛА з рішеннями для фізичного ушкодження або усунення іншим способом повітряної загрози".

Тим часом німецький виробник зброї Rheinmetall поставить в Україну розвідувальну безпілотну систему Luna New Generation "протягом 2023 року", йдеться в повідомленні в неділю.

Система безпілотників складається з наземної станції управління та кількох безпілотників і зможе "виявляти, класифікувати та розпізнавати об’єкти в режимі реального часу", – йдеться у заяві.

Rheinmetall заявив, що поставка "вартує невелику двозначну суму в мільйони євро".

Нагадаємо, США вчора, 14 серпня, оголосили про новий пакет військової допомоги Україні вартістю у $200 млн.

До нього увійшли: додаткові боєприпаси для систем Patriot HIMARS; артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, а також 120-мм танкові боєприпаси; ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та інші; 37 тактичних транспортних засобів для перевезення обладнання, 58 причепів для водної техніки; понад 12 мільйонів патронів для стрілецької зброї;
обладнання й системи для розмінування, снаряди для розчищення перешкод і запчастини для ремонту техніки