Україна і саміт G20: чому Індія не надала запрошення, і як відомство Кулеби планує його отримати

Україна і саміт G20: чому Індія не надала запрошення, і як відомство Кулеби планує його отримати

Індія не запросила Україну на саміт країн G20, який відбудеться у Делі протягом 9-10 вересня, але МЗС України намагається його запрошення отримати.

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар пояснив, що Україну вирішили не запрошувати тому, що G20 виступає за зростання та розвиток, а не за розв’язання конфліктів, повідомляє EFE.

Він зазначив, що вирішення конфліктів має відбуватися в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй

Заступник міністра закордонних справ України Михайло Точицький в ефірі телемарафону підкреслив, що МЗС активно веде перемовини з партнерами, щоб домогтися запрошення України.

Він підкреслив, що присутність України на саміті є дуже важливою, адже ті дії, які росія вчиняє стосовно зернової угоди є великим викликом для світових економік. 

Нагадаємо, що у списку запрошених, крім країн G20, Індія запросила ще Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Обʼєднані Арабські Емірати.

Росія входить у G20, тож присутність на саміті російського диктатора Володимира Путіна є запланованою.

Довідка: Група 20 (G20), створена в 1999 році та складається з Аргентини, Австралії, Бразилії, Канади, Китаю, Франції, Німеччини, Індії, Індонезії, Італії, Японії, Мексики, Південної Кореї, росії, Саудівської Аравії, Південної Африки, Туреччини, Великої Британії, США та Європейського Союзу.

Разом на G20 припадає близько 85% світового ВВП, понад 75% світової торгівлі та приблизно дві третини населення світу.