Для ВПО на Хмельниччині відкрили безкоштовний шелтер: як поселитися

Для ВПО на Хмельниччині відкрили безкоштовний шелтер: як поселитися

У Солобківцях, на Хмельниччині, відкрили шелтер для переселенців.

Про це “Сєвєродонецьк онлайн” повідомила директор Центру надання соціальних послуг Гірської міської територіальної громади Ірина Остапенко.

За її словами, шелтер доступний для проживання внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованої території Луганської області. Наразі там можуть розмістити 23 особи.

“Кімнати є на 4 та на 6 людей. Може заселитися сім’я. А, якщо це одна особа, то, звісно, до неї будуть підселяти інших”, - розповіла пані Ірина.

Оренда помешкання для переселенців безкоштовна, сплачуватимуть вони тільки за комунальні послуги. Тимчасове житло надається на період дії воєнного стану та місяць після його закінчення.

На момент розмови готовність заселитися виявили 13 людей.

“Але ця цифра впродовж дня може виявитися вже не актуальною, тому що нам зранку телефонують люди, які цікавляться проживанням у шелтері”, - зауважила Ірина Остапенко.

Звертатися з приводу поселення в шелтері можна у Хмельницькому за адресою: вул. Кам’янецька 122 каб. 3. Або за телефонами: 063 190 9012, 093 038 7916.

За інформацією Луганської ОВА, шелтер відкрили за співпраці Гірської та Солобковецької громад. Приміщення облаштоване благодійним фондом «Янголи Спасіння» в партнерстві з естонською організацією «Мондо».

Профінансували проєкт небайдужі громадяни Естонії, які підтримують Україну своїми донатами, логістичні витрати покрили БФ «Янголи Спасіння».

У приміщенні облаштовані кімнати, а також кухня, пральня, душові та санвузли. У кімнатах наявні двоярусні ліжка, тумбочки, комод, шафа для одягу. Є ковдри, подушки, постіль.

Кухня обладнана столами, стільцями, електроплитами з духовою шафою, холодильниками та посудом. Кімнати гігієни – окремі для чоловіків та жінок. Також є пральна машина, сушарка, праска та прасувальна дошка.

Нагадаємо, благодійники пропонують ВПО безкоштовне житло у Києві.