Потенційний кандидат у президенти США хоче виключити Україну з пріоритетів Америки, — Foreign Policy

Потенційний кандидат у президенти США хоче виключити Україну з пріоритетів Америки, — Foreign Policy

Губернатор штату Флорида Рон Десантіс, який є потенційним кандидатом у президенти США від Республіканської партії, планує виключити допомогу Україні у війні з рф із пріоритетів США і зосередитися на оборонній стратегії щодо Китаю.

Про це пише Foreign Policy з посиланням на трьох людей, знайомих із запланованим зверненням Десантіса, у якому він проголосить свої пропозиції.

Зазначається, що передвиборча кампанія у Десантіса йде не дуже добре: падають результати опитування щодо нього як губернатора, він звільнив керівника кампанії та приблизно одну третину персоналу.

"Після залучення кількох високопоставлених колишніх посадових осіб республіканської адміністрації для консультування його кампанії щодо зовнішньої політики, це спроба окреслити загрозу, яку становить Китай", - йдеться у матеріалі.

"Десантіс, схоже, ще більше приєднується до крила Республіканської партії, які прагнуть консолідувати фокус зовнішньої політики США навколо протидії Пекіну та виключити з пріоритетів США оборону України", - зазначає видання.

Натомість інші потенційні кандидати у президенти США від Республіканської партії, такі як: Кріс Крісті, Ніккі Хейлі, Тім Скотт і Майк Пенс закликали Сполучені Штати продовжувати підтримувати контратаки Києва проти повномасштабного вторгнення росії.

Foreign Policy пише, що поки невідомо, коли відбудеться промова Десантіса, зараз її текст нагадує чорновик. "Це, по суті, буде дуже агресивна промова", — сказало джерело, зазначаючи, що це робиться для того, щоб виграти перші дебати.

Нагадаємо, у США розпочалася нова кампанія під назвою "Республіканці за Україну" вартістю $2 млн, щоб переконати виборців Республіканської партії та обраних офіційних осіб виступити з проукраїнськими союзниками Сполучених Штатів проти росії.