У Міноборони назвали "новим вкидом" статтю WP про те, що "ЗСУ не візьмуть Мелітополь"

У Міноборони назвали "новим вкидом" статтю WP про те, що "ЗСУ не візьмуть Мелітополь"

Радник Міноборони Олексій Копитько різко відреагував на статтю The Washington Post в якій йдеться про те, що ЗСУ "не візьмуть Мелітополь під час наступу на півдні". Газета посилається на розвідку США.

Копитько розкритикував статтю, назвавши її "вкидом".

"Від творців "росіяни візьмуть Київ за 72-96 годин" новий вкид: "Українська армія не звільнить Мелітополь. Намагаюся уявити логіку цих письменників", - написав він у Telegram.

"Тобто, українська армія має: перше - відійти від Бахмута. Куди? Відразу за Дніпро? Чи є розуміння, як без бою зупинити росіян у Бахмуті/Авдіївці/Мар'їнці тощо, щоб вони не лізли далі? Друге - побудуватися свинею і лізти стрімголов на підготовлену лінію оборони, з якою жоден із письменників навіть теоретично не стикався. З чого раптом?", - додав Копитько.

На його думку, це "ще одна ілюстрація, що сприймати анонімні посилання на "розвідку", "джерела" тощо у медіа, які неодноразово помічені у спробах чинити нездоровий тиск, категорично не варто".

"Українська армія може кудись не дійти, якщо вона не матиме зброї. Всі ці вкиди схожі на перевернуту пірамідку, коли змінюється причина і наслідок: навіщо їм давати зброю, якщо вони не візьмуть Мелітополь – не даємо зброю – дивіться, вони не взяли Мелітополь – а ми про це і говорили – які ми далекоглядні молодці", - підсумував він.

Про що йдеться у статті The Washington Post

WP опублікував статтю "Розвідка США стверджує, що Україні не вдасться досягти основної мети наступу". У ній йдеться, що через мінні поля українські сили не досягнуть південно-східного міста Мелітополь, життєво важливого російського транзитного вузла.

"Розвідувальне співтовариство США вважає, що контрнаступ України не досягне ключового південно-східного міста Мелітополя, повідомили газеті The Washington Post джерела, знайомі з секретним прогнозом, висновок, який, якщо він виявиться вірним, означатиме, що Київ не виконає своєї головної мети – розрізання сухопутного мосту росії до Криму в цьому році", - пише The Post.

Нагадаємо, CNN писав, що західні офіційні особи висловлюють дедалі більш "тверезі" оцінки щодо здатності українських військ деокупувати значну територію України.

У статті зазначається, що основним викликом для українських сил є тривалі труднощі з проривом багатошарових російських оборонних ліній у східній і південній частинах України, які позначені десятками тисяч мін і широкою мережею окопів.