Окупанти хочуть судити сєвєродончанина за замах на вбивство з політичної ненависті

Окупанти хочуть судити сєвєродончанина за замах на вбивство з політичної ненависті

У «лнр» судитимуть уродженця Сєвєродонецька. Його звинувачують у замаху на вбивство людини, яку він “сприйняв за голову сільради одного з населених пунктів Кремінського району”.

Про це йдеться у повідомленні окупаційного слідчого управління слідчого комітету рф по “лнр”.

Сєвєродончанину закидають скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 30, п. "л" ч. 2 ст. 105 кк рф (підготовка до вбивства з мотивів політичної ненависті) та ч. 3 ст. 30, п. "к" ч. 2 ст. 105 кк рф (замах на вбивство, тобто навмисне заподіяння смерті іншій людині, з метою приховати інший злочин, водночас злочин не було доведено до кінця через обставини, які не залежали від цієї особи).

Зокрема, йдеться про те, що звинувачений скоїв злочин, “перебуваючи під впливом інформації, опублікованої в пропагандистському телеграм-каналі, щодо розпалювання політичної ненависті та ворожнечі”.

У кінці серпня минулого року він прибув на місце, нібито, озброєний ножами та іншими предметами, проник на територію будинку “жертви”, щоб “скоїти вбивство на ґрунті її проросійських політичних переконань”. Однак на заваді стали місцеві жителі.

Також стверджується, що до вчинення злочину “фігурант готувався під керівництвом київських кураторів”.

За повідомленням “Новин Донбасу”, у жовтні 2022 року в «мвс лнр» заявили, що спецслужби України нібито завербували підлітка 2005 року народження «для вбивства голови сільської ради».

Нагадаємо, у росії засудили до трьох років колонії 22-річного рубіжанина.