Обзор новостей налоговой инспекции

20 грудня – останній день для подання заяви про відмову від спрощеної системи

Відповідно до норм податкового законодавства єдинщики можуть за своїм бажанням відмовитися від спрощеної системи оподаткування і перейти на сплату інших податків і зборів, а в окремих випадках – вони зобов’язані це зробити.

Для відмови від „спрощенки” треба подати заяву до органу Міндоходів не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року). У заяві слід указати дату або період дії такої відмови.

Фахівці ГУ Міндоходів у Кіровоградській області наголошують на необхідності подання податкової декларації з єдиного податку за ІV квартал 2013 року не пізніше 10 лютого наступного року – для тих платників, що звітують поквартально. Сплатити зобов’язання за цей період потрібно до 20 лютого.

І ще один важливий момент: при переході з однієї системи оподаткування на іншу необхідно пам’ятати, що нормами Податкового кодексу для кожної із систем передбачено свій порядок і своя книга ведення обліку доходів і витрат.

 

Автоматичне відшкодування ПДВ

ДПІ у м.Сєвєродонецьку ГУ Міндоходів в Луганській області повідомляє, що діючим податковим законодавством передбачено, що автоматичним відшкодуванням податку на додану вартість можуть скористатися  суб’єкти господарювання, які  регулярно надають звітність, не перебувають у процедурі банкрутства, не мають податкового боргу та платять своїм найманим працівникам щонайменше дві з половиною мінімальних зарплати.

 Автоматичне відшкодування ПДВ регулюються статтею 200 Податкового Кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI.

 

В міжнародних поштових відправленнях пересилання алкогольних напоїв заборонене

Як повідомили в Луганській митниці Міндоходів, забороняється переміщення (пересилання) на адресу громадян в міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, що підпадають під визначення 1-24 груп Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

Зокрема, до таких товарів відносяться тварини, зернові культури, алкогольні і безалкогольні напої, оцет, тютюн і промислові замінники тютюну тощо.

За словами фахівців, виняток становлять продукти харчування загальною вагою не більше 10 кілограмів в упаковці виробника. 

Дана норма визначена п. 6 ч. 1 ст. 235 Митного кодексу України.

 

На Луганщині міндоходовці закрили 25 цехів з виробництва алкогольного фальсифікату

Як повідомили в оперативному управлінні ГУ Міндоходів у Луганській області, з початку року на ринку підакцизної продукції виявлено 329 порушень.

З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей майже на 21 млн. грн., в тому числі, 1,6 тис. декалітрів алкогольних напоїв, 920 декалітрів спирту, 590 тис. пачок сигарет, 268 тонн нафтопродуктів, 98 транспортних засобів.

За фактами незаконного виробництва та збуту підакцизної продукції до реєстру кримінальних правопорушень внесено 31 матеріал.

Заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке О.А.Высочина