Одного з окупаційних «начальників відділів культури» з Луганщини засудили до 10 років

Одного з окупаційних «начальників відділів культури» з Луганщини засудили до 10 років

Рівненський міський суд оголосив вирок начальнику «відділу культури і спорту адміністрації Станично-Луганського району лнр» – він заочно отримав 10 років тюрми за колабораційну діяльність.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За даними слідства, цю посаду місцевий мешканець 1995 року народження обійняв у травні-червні 2022 року.

У якості очільника структурного підрозділу окупаційної «адміністрації» він сприяв загарбникам в утвердженні окупаційного режиму, у тому числі «культурній інтеграції» захоплених територій у рф.

У серпні 2022 року у складі «делегації лнр» відвідав Волгоград задля запозичення російського досвіду у сфері культурно-масової роботи. Брав участь у медійних акціях пропагандистських ЗМІ.

У ході досудового розслідування повністю довели колабораційну діяльність фігуранта (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Оскільки правопорушник переховується на тимчасово окупованій території України, до нього застосували спеціальну процедуру заочного засудження.

Він отримав вирок – 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування строком 15 років та з конфіскацією майна.

Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту фактичного затримання правопорушника. Наразі він перебуває у розшуку.

Документування злочинної діяльності та досудове розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та УСБУ у Рівненській області за процесуального керівництва органів прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що судитимуть ексначальницю відділу освіти Сєвєродонецької міської ВЦА.