Обзор новостей налоговой инспекции

Які митні платежі сплачуються при ввезенні транспортних засобів в Україну в режимі імпорту

При митному оформленні транспортних засобів (у тому числі легкових, гібрідних, нових і які були у використанні), що ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, сплачуються такі митні платежі:

  • ввізне мито (згідно з частиною першою ст. 286 Митного кодексу);
  • податок на додану вартість відповідно до Податкового кодексу за ставкою 20% від бази оподаткування;
  • акцизний податок, у разі належності транспортних засобів до підакцизних товарів.

 З 13.04.2013 р. запроваджено строком на три роки спеціальне мито щодо імпорту в Україну нових легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту на:

  • автомобілі з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 1000 см3, але не більше як 1500 см3, за кодом 8703 22 10 00 згідно з УКТ ЗЕД – ставка спеціального мита у розмірі 6,46%;
  • автомобілі з робочим об’ємом циліндрів  двигуна понад 1500 см3, але не більш як 2200 см3, за кодом 8703 23 19 10 згідно з УКТ ЗЕД – ставка спеціального мита у розмірі 12,95%.

Порядок митного оформлення товарів, транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України визначено розділом VIII Митного кодексу України.

 

Для получения  льготыпо земельному налогунадо подать заявление.

ГНИ в г.Северодонецке ГУМиндоходов в Луганской области сообщает, что льгота  по земельному налогу предусмотрена для  граждан - владельцев земельных участков и постоянных землепользователей, имеющих документы, подтверждающих право собственности или постоянного пользования  земельным участком.

Воспользоваться  льготой по уплате земельного налога имеютправо  инвалиды первой и второй групп, физические лица, воспитывающие трех и более детей в возрасте до 18 лет, пенсионеры по возрасту, ветераны войны и приравненные к ним лица, чернобыльцы.


Для ее получения гражданин должен подать в орган Миндоходов по местонахождению земельного участка заявление в произвольной форме и документы, удостоверяющие право такого лица на льготу (паспорт , пенсионное удостоверение, удостоверение участника ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС, пострадавшего от Чернобыльской катастрофы, участника боевых действий, инвалида войны, участника войны, члена семьи погибшего и т.д. ).

 

Про єдиний соціальний внесок

З1 жовтня2013 року органами доходів і зборів по всій країні розпочато процес адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, тобто прийняття звітності, взяття на облік та зняття з обліку платників єдиного внеску.

Також відкрито нові спеціальні рахунки для його перерахування.

Єдиний внесок встановлюється у відсотках від суми нарахованої заробітної плати у розмірах відповідно до Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску сплачуються  платниками не пізніше 20 числа наступного місяця. Платники під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) одночасно з видачею зазначених сум зобов'язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для відповідних платників. Кошти перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці.

Страхувальники, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами, зобов'язані формувати та подавати до органів доходів і зборів звіт протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина