Родина охоронця Путіна вчить підлітків вбивати на війні і насильницькі вивозить дітей з України, - розслідування

Родина охоронця Путіна вчить підлітків вбивати на війні і насильницькі вивозить дітей з України

Ексохоронець російського диктатора Володимира Путіна міністр МНС рф Олександр Куренков разом з дружиною - президенткою фонду "Архістратига Михайла" Оленою Мільською, організував центри, де дітей навчають вбивати на війні.

Про це йдеться у розслідуванні "Проєкт-медіа"

Центри, де підлітків навчають вбивати, відкрилися як в рф, так і на окупованій українській території - в Донецьку.

За даними розслідування, навчання розраховане в першу чергу на школярів 14-18 років, а також на добровольців з-поміж росіян, що мобілізуються. Підліткам та дорослим за 120 годин планують дати основи вогневої, інженерної, фізичної та психологічної підготовки, управління безпілотними апаратами, тактичної медицини.

"З федеральних та регіональних бюджетів дитячий центр, який просуває Мільська, отримає величезні гроші. Спочатку йшлося про 400 млн рублів, проте вже в лютому 2023 року прем'єр-міністр підписав розпорядження про виділення НКО 2,7 млрд рублів з резервного фонду уряду", - йдеться у статті.

Також Мільська займається насильницьким вивозом українських дітей в рф, це зафіксували журналісти в 2022 році. З Донецька дівчинка Дарина разом із двома сестрами та братом вивезена з дитячого будинку за півтори тисячі кілометрів, до башкирського містечка Учали. 

"Анкети всіх чотирьох розміщено на тематичних сайтах, де діти пропонуються до усиновлення. Все це заборонено женевською конвенцією про захист цивільного населення під час війни", - зазначається у статті.

У жовтні 2022 року, напередодні того, як російські військові залишили Херсон, волонтери центру Мільської разом із МНС брали участь у вивезенні дітей із Херсонської області, переправляючи їх із Криму до Краснодарського краю.

Про те, що вивезення дітей були насильницькими, розповідав журналістам директор Центру соціально-психологічної реабілітації у селі Степанівка (Херсонська область) Володимир Сагайдак: "Мені сказали, що якщо буде якийсь опір, приїдуть солдати, запакують нас разом із дітьми та відвезуть. Я не думаю, що ми можемо щось зробити проти автоматів. Тож подітися було нікуди. Мені сказали, що дітей вивезли до Генічеська — збрехали. Їх вивезли до Криму, до Краснодарського краю, до міста Анапа".

Хто така Мільська, яка викрадає українських дітей

"Проєкт-медіа" пише, що Мільська публічно позиціонує себе як поборницю православ'я, дарує усім високопосадовцям ікони, виступає за традиційні сімейні цінності, цензуру в інтернеті, таврує ЛГБТ, західні цінності та світську освіту.

Журналісти дізналися, що все це не відповідає тому, як живе сама Мільська: вона і Куренков розпочали свої стосунки до того, як оформили розлучення з попередніми партнерами.

Про шлюб Мільської та Куренкова "Проект" дізнався від джерела, яке працювало в одній із російських держкомпаній, а також підтвердив за допомогою виявленого документа, де пара згадувалася як чоловік і дружина.

"Куренков офіційно розлучився зі своєю попередньою дружиною у 2019 році, і майже одразу справив весілля з Мільською. У нашої героїні ситуація ще менш схожа на традиційні сімейні цінності — якщо наслідувати документи, які вивчив "Проект", зі своїм попереднім партнером Анатолієм Ковальчуком керівниця фонду "Архістратига Божого Михайла" взагалі не поєднувалася законним шлюбом, принаймні світським", - йдеться у статті.

Мільська - бізнес-вумен з доходами мільярди рублів, записаними на літніх батьків, з машин вона віддає перевагу Bentley Continental і Mercedes Benz AMG G63. З місць проживання Мильської: Рубльовське шосе, де будинки коштують величезних грошей, а з одягу в її гардеробі — численні й теж дорогі вбрання від модного будинку Dolce & Gabbana, керованого парою відкритих гомосексуалів.

Нагадаємо, Російські окупанти відправили підлітків з Донецької і Запорізької області на мілітаризовані збори "Гвардієць" в Пензі, де їх вдягли у камуфляж, нав'язували "любов до Росії" і вчили стріляти. Діти були на зборах з 1 по 18 серпня.