Мешканку Луганщини, яка працювала в окупаційному органі «влади», а потім виїхала до Київщини, відправили під варту

Мешканку Луганщини, яка працювала в окупаційному органі «влади», а потім виїхала до Київщини, відправили під варту

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури викрили місцеву мешканку у співпраці з представниками держави-агресора. Їй інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, у квітні 2022 року колишня працівниця районного центру зайнятості вступила в злочинну змову з окупаційною адміністрацією рф.

Підозрювана обійняла посаду «заступника начальника відділу персоніфікованого обліку, взаємодії з застрахованими особами та обліку платежів страховиків управління пенсійного фонду лнр у Сватівському районі».

Вона забезпечувала взаємодію з банківськими установами псевдореспубліки, організовувала роботу з анкетування застрахованих осіб, створення електронної бази даних та видачі страхових свідоцтв за зразками «лнр» до червня 2022 року включно.

У подальшому виїхала на територію, підконтрольну Україні, та працевлаштувалася до однієї з сільрад на Київщині.

Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Жінці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишніх секретаря суду, директорку БК та співробітника ДСНС з Луганщини судитимуть за роботу на ворога.