Російський бойовий гелікоптер Мі-8 сів на українському аеродромі: у медіа кажуть про спецоперацію ГУР

Російський бойовий гелікоптер Мі-8 сів на українському аеродромі: у медіа кажуть про спецоперацію ГУР

Російський бойовий гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України, сів на українському аеродромі та здався ЗСУ.

Про це повідомив російський пропагандистський канал, також цю інформацію підтвердив журналіст Юрій Бутусов з посиланням на свої джерела у ЗСУ.

Росіяни повідомляють, що причина перельоту - навігаційні помилки, Бутусов впевнений, що це "чергова російська брехня".

"Адже якщо гелікоптер перелетів на аеродром Полтави, як повідомив російський блогер, то він знаходиться приблизно в 300 км від лінії фронту, і приземлитись там росіяни могли тільки усвідомлено, в результаті добре підготовленого перельоту. Гелікоптер летить на низькій висоті, на малій швидкості, і екіпаж добре бачить усі наземні орієнтири, помилитись на 300 км просто неможливо, це велика витрата пального. Ніяких випадковостей бути не може. Якщо усе було так, як написали росіяни, то не виключено, що має місце перша в історії усвідомлена здача у полон російського бойового гелікоптера", - зазначив Бутусов.

"УП" з посиланням на свої джерела, повідомляє, що це була спецоперація ГУР, яка тривала понад 6 місяців.

"Українська розвідка виманила пілота Мі-8 АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер", - зазначають джерела в ГУР.

Також повідомляється, що Мі-8 приземлився у Харківській області.

"У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Пілот із сімʼєю перебувають в Україні, сімʼю завчасно вивезли з рф. Мі-8 залишився в Україні і деталі до винищувачів теж", - йдеться у повідомленні і зазначається, що гелікоптер вже перебуває у Києві. 

В ГУР підтвердили, що російський гелікоптер здався у полон

Згодом речник ГУР Міноборони Андрій Юсов попередньо підтвердив, що нещодавно на один з аеродромів України приземлився російський гелікоптер Мі-8.

"Офіційна інформація буде. Попередньо, так, така інформація є. Трошки треба почекати – ведеться робота, з екіпажем в тому числі. Все гаразд, новини будуть", – сказав він в ефірі національного телемарафону.