Луганчани інтегрують курси з кібербезпеки в навчальні плани університетів

Луганчани інтегрують курси з кібербезпеки в навчальні плани університетів

Команда CRDF Global в Україні, за підтримки Державного Департаменту США провела заключний семінар з інтеграції навчальних програм із кібербезпеки в навчальні плани українських університетів у гібридному форматі.

Про це повідомляє Східноукраїнський національний університет імені Даля.

У квітні-липні 2023 року викладачі українських університетів-партнерів працювали з менторами, фахівцями трьох українських університетів. Зокрема - Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Викладачі із чотирьох українських ЗВО: Луцького національного технічного університету, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» мали змогу перейняти досвід з інтеграції навчальних програм, які були розроблені у 2021 році в співпраці з українськими та американськими фахівцями.

Фахівці від СНУ ім. В. Даля - завідувач кафедри інформаційних технологій та програмування Олег Захожай та декан Факультету інформаційних технологій та електроніки Сергій Митрохін - інтегрували розроблений ними навчальний курс «Кібербезпека в аспекті інформатизації та діджиталізації суспільства» в навчальні плани Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

«Отриманий досвід з інтеграції нових, актуальних та інноваційних навчальних програм для майбутніх фахівців із кібербезпеки не тільки допоможе в розбудові напрямку кібербезпеки, але й у цілому підвищить обороноздатність української держави», - зазначили в університеті.

Нагадаємо, переміщені Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля увійшли до переліку закладів вищої освіти з підготовки резерву освітян для роботи на деокупованих територіях.