Мешканця Луганщини судитимуть за допомогу окупантам – він перевозив військових та ремонтував їхню техніку

Мешканця Луганщини судитимуть за допомогу окупантам – він перевозив військових та ремонтував їхню техніку

Прокурори Сватівської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Нововодяного, який надавав допомогу окупаційним військам рф. Йому інкримінують колабораційну діяльність.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що після початку повномасштабного російського вторгнення чоловік перевозив військовослужбовців збройних сил рф та незаконних збройних формувань «л/днр». Також транспортував та розвантажував боєприпаси.

Крім того, він ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів, яка в подальшому використовувалася у боях проти Збройних Сил України.

Навесні 2023 року чоловік виїхав з окупованого села до Київської області для оформлення документів і виплат. Наприкінці травня його затримали співробітники СБУ.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий строк та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що судитимуть двох колаборантів з Луганщини, які «керують» окупаційними адміністраціями.