Британський аналітик прогнозує "переломний момент" в контрнаступі ЗСУ найближчими тижнями

Британський аналітик прогнозує "переломний момент" в контрнаступі ЗСУ найближчими тижнями

Британський аналітик з безпеки та оборони професор Майкл Кларк бачить ознаки, що контрнаступ ЗСУ наближається до свого "моменту перелому". 

Він каже, що операція "розгортається", і цей момент може настати "в найближчі два-три тижні", повідомляє Sky News.

Вранці 25 серпня росія заявила, що Україна атакувала Крим десятками безпілотників, що стало однією з найбільших відомих скоординованих українських повітряних атак на контрольовану росією територію.

За словами Кларка, цей крок є поштовхом до "відрізання Криму як джерела підкріплення та підтримки", адже українські війська просуваються до стратегічного міста Токмак.

"Це буде ключем - якщо вони зможуть цього досягти, вони ще дуже далеко до отримання Мелітополя та узбережжя", - додав Кларк.

Він також каже, що сьогодні є повідомлення про те, що українське вторгнення через річку Дніпро на півдні Херсонської області призвело до "оточення російських окупантів".

Існують докази того, що деякі російські війська почали "ламатися та розвалюватися" під час контрнаступу, додає Кларк, але каже: "Нам потрібно буде побачити набагато більше доказів того, що Україна дійсно попереду".

Нагадаємо, 25 серпня у тимчасово окупованому Криму повідомили про “приліт” по розташуванню 126 окремої гвардійської бригади берегової оборони Чорноморського флоту рф.

У ніч на 24 серпня відбулася спецоперація ГУР і ВМС України у Криму. Речник ГУР Андрій Юсов не повідомляв деталі, але заявив, що спецоперація продовжується, відбувся бій, розвідники пошкодили чотири швидкохідні катери та знищили щонайменше 30 росіян.

Також в ГУР повідомляли, що українські бійці після бою вивісили у Криму прапор України, а потім неушкодженими повернулися на материк.

У селі Маяк розташована база 3 радіотехнічного полку радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил росії. Також на Тарханкуті є радіолокаційний вузол РЛК "Небо-М" та РЛС "Каста-2Е2", а по периметру розставлені позиції для ППО.