Суд розгляне справи ексочільника Попаснянської райради та ще трьох жителів Луганщини, які працюють на окупантів

Суд розгляне справи ексочільника Попаснянської райради та ще трьох жителів Луганщини, які працюють на окупантів

Служба безпеки України зібрала докази колабораційної діяльності мешканців Луганської області, які співпрацюють з ворогом в окупаційних адміністраціях на керівних посадах. Очільники структурних підрозділів незаконних органів влади отримали повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Серед фігурантів - колишній «регіонал» та ексочільник Попаснянської районної ради. З липня 2022 року чиновник виконує обов’язки заступника голови «адміністрації Попаснянського району лнр».

Також задокументували колабораційну діяльність жителя Сєвєродонецька, який до війни працював на місцевому хімічному підприємстві. Восени минулого року він отримав від окупантів посаду заступника начальника відділу житлово-комунального господарства окупаційної адміністрації Сєвєродонецька.

Також серед фігурантів кримінальних проваджень - колишній правоохоронець, який влаштувався до окупаційної адміністрації Старобільського району начальником «відділу правової роботи», та колишня діловодка, а нині очільниця «загального відділу» в «адміністрації Марківського району лнр».

Обвинувальні матеріали щодо цих осіб за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) вже перебувають на розгляді у суді.

Правопорушників оголошено у розшук.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, київський суд виніс вирок колишній “заступниці міністра освіти та науки лнр”.