Росіяни можуть активізуватися, щоб створити буферну зону навколо Луганщини, - британська розвідка

Росіяни можуть активізуватися, щоб створити буферну зону навколо Луганщини, - британська розвідка

Через тиск та невдачі під Бахмутом армія рф протягом наступних двох місяців, ймовірно, збільшить інтенсивність наступальних дій по лінії Куп’янськ-Лиман.

Про це пише УНІАН із посиланням на повідомлення Міноборони Британії в Twitter.

За інформацією британської розвідки, наразі західне угрупування військ рф в Україні продовжує спроби реалізувати дрібні атаки на північному сході та “подекуди досягає обмеженого успіху на ділянці Куп’янськ-Лиман”.

Зі свого боку ЗСУ в рамках контрнаступу продовжують відтісняти росіян з позицій на півдні та тиснуть на сили росіян під Бахмутом.

З огляду на свою військову доктрину, зауважують британці, росія може спробувати відновити ініціативу на полі бою та повернутися до наступу на оперативному рівні. Лінія Куп'янськ-Лиман - один із потенційних напрямків для цього.

"Існує реальна можливість, що росія збільшить інтенсивність своїх наступальних зусиль на напрямку Куп’янськ-Лиман протягом наступних двох місяців, ймовірно, з метою просування на захід до річки Оскіл і створення буферної зони навколо Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вже три доби окупанти намагаються прорвати оборону українських військ у районі Новоєгорівки.